Cele mai furate cărţi din librării în 2014

Cele mai furate cărţi din librării în 2014

Volume scrise de Andreea Esca, Lucian Boia şi Andrei Pleşu, care s-au numărăt printre bestsellerurile anului 2014, se află şi pe lista celor mai furate cărţi din librării în acest an, potrivit unui studiu efectuat de librăriile Humanitas.

Dacă la librăria Humanitas Kretzulescu cele mai mari minusuri sunt din categoria revistelor literare sau cărţi pentru copii, în Librăria Humanitas de la Cişmigiu, hoţii au fost mai degrabă interesaţi de cărţile de drept, psihologie şi medicină, unul dintre motive fiind probabil acela de a le vinde mai departe în anticariate, a declarat, pentru Mediafax, Bogdan Baciu, coordonator PR & Marketing librăriile Humanitas.

Totodată, bestsellerurile anului 2014 sunt pe primele locuri şi în topul minusurilor. „Adulter”, de Paulo Coelho, „Balcic. Micul paradis al României Mari”, de Lucian Boia, „Despre frumuseţea uitată a vieţii”, de Andrei Pleşu, „Fluturi”, de Irina Binder, „Ce-am făcut când am tăcut”, de Andreea Esca, „Suveranii României. Monarhia, o soluţie?” şi „Primul Război Mondial”, de Lucian Boia sunt doar câteva dintre cărţile care, conform studiului efectuat recent, au fost furate din librării în 2014.

Pe de altă parte, Petre Dănilă, reprezentant al Companiei de Librării Bucureşti, a precizat că cele mai furate cărţi ale anului 2014 din lanţul de librării au fost „Atlas geografic”, de Octavian Mândruţ (editura Corint), „Atlas Geografia României pentru clasa a IV-a”, de Manuela Popescu (editura Aramis), „Oameni buni şi oameni de bine”, de Iris Murdoch (editura Polirom), „Clubul norocoaselor”, de Amy Tan (editura Polirom) şi „Copilăria”, Maxim Gorki (editura Polirom).

error: Conţinut protejat !!