Cezar Preda, deputat PNL: Justiţia nu se face la televizor; nu acceptăm schimbarea sau demolarea instituţiilor în acest fel

Justiţia nu se face la televizor,  dacă cei care au folosit televizorul cred că noi vom schimba instituţii şi vom demola instituţii, schimbând totodată şi oameni, s-au înşelat amarnic, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda.

”Un subiect care este de interes naţional este legat de această ofensivă fantastică a alianţei de guvernare cu aliaţii săi, televiziunile de casă, asupra instituţiilor statului, asupra justiţiei. PNL a spus de la început că nu poate să intervină în ceea ce înseamnă deciziile justiţiei române”, a precizat Cezar Preda.

Parlamentarul liberal a adăugat că el crede că vor veni rapid răspunsuri din partea inspecţiei judiciare privind comportamentul unor procurori şi ţinut să sublinieze că ”justiţia nu se face la televizor”.

”Eu cred că CSM, tot ce înseamnă comisiile care analizează activitatea parchetelor, tot ce înseamnă sistemele de monitorizare al activităţii atât a funcţionarilor din justiţie, cât şi a reprezentanţilor justiţiei, trebuie să îşi facă treaba. E clar: sunt în acţiune, sunt în exercitarea mandatului, eu cred că vom primi răspunsuri foarte rapid la ceea ce înseamnă inspecţie judiciară, ceea ce înseamnă comportamentul procurorilor şi apoi vom veni într-o normalitate în care infractorii îşi apără drepturile prin avocaţi şi prin legile care sunt în vigoare şi nu pe televiziune. Justiţia nu se face la televizor! Dacă cei care au folosit televizorul cred că noi vom schimba instituţii şi vom demola instituţii, schimbând totodată şi oameni, s-au înşelat amarnic”, a afirmat Cezar Preda.

error: Conţinut protejat !!