Cezar Preda: PNL va candida singur, nu facem niciun cadou USR

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda a declarat, miercuri, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, că PNL nu trebuie să facă niciun cadou la alegerile din acest an şi trebuie să aibă candidaţi proprii.

„Ce cred eu: nu se va face niciun cadou în niciun oraş mare şi Bucureşti. PNL va candida singur, pentru că primarul general al capitalei poate fi noul preşedinte al României de peste patru ani. Păi ce facem? Cadouri? Dacă sunt mulţi, să o bată ei pe Firea. Dacă nu, o batem noi pe Firea. Şi eu cred că o batem noi. Mă uitam la Barna, ieri şi zice: m-am întâlnit cu domnul Orban şi cred că vom găsi o cale de înţelegere să ne susţinem reciproc, să dărâmăm PSD oriunde este”, a precizat Cezar Preda.

Parlamentarul liberal a asemănat situaţia USR din prezent cu a altor partide şi alianţe politice, dând exemplul PC şi UNPR.

„Ce face USR acum e un deja-vu. Eu am văzut asta cu PC, dacă ţineţi minte, cu UNPR care se agăţau de PSD şi apoi ziceau că au grup în Parlament, consilieri, dar toţi erau băgaţi de PSD, dacă îi lăsai singuri nici nu ştiau să meargă pe două picioare. Văd acest lucru acum şi cred că nu există cale de întoarcere. PSD nu va avea decât să accepte anticipatele, intrăm în anticipate, le facem şi încercăm din sfârşitul lunii iunie să dăm un parcurs normal României. E o legitimitate pe care ţara o cere acum”, a afirmat Cezar Preda.

Întrebat de candidatul care ar putea să o învingă pe Gabriela Firea la Primăria capitalei, Cezar Preda a avansat numele lui Rareş Bogdan.

„Rareş Bogdan. 100%.  Nu e oficial desemnat, e părerea mea”, a spus Cezar Preda.

error: Conţinut protejat !!