Chinezii construiesc 10 case pe zi cu o imprimantă 3D (video)

Chinezii construiesc 10 case pe zi cu o imprimantă 3D (video)

Deoarece utilitatea imprimantelor 3D nu se mai rezumă de mult la realizarea unor creaţii de dimensiuni reduse, chinezii au ajuns să folosească o imprimantă 3D pentru a construi case.

Cum populaţia în China este în continuă expansiune şi un număr foarte mare dintre chinezi îşi doresc o casă în care să locuiască, o companie cu numele Winsun a creat o altfel de imprimantă 3D, suficient de mare şi de performantă încât să creeze case ,,pe bandă rulantă”.

Ideea a depăşit de mult timp stadiul de proiect, reuşind deja să genereze 10 case în 24 de ore. Casele rezultate vor fi relativ mici şi nu vor arăta foarte spectaculos din afară. În schimb, posibilităţile de personalizare în interior sunt infinite.

Casele sunt realizate în mare parte din materiale reciclabile şi vor avea un preţ final de aproximativ 5.000 de dolari, o valoare gândită mai ales pentru ţările aflate în curs de dezvoltare.

La bază, imprimanta respectivă creează nişte blocuri ce pot fi suprapuse folosind o combinaţie de ciment şi sticlă, dispusă într-un tipar structural.

error: Conţinut protejat !!