Ciolacu, întrebat la Târgovişte, despre dezvoltarea reţelei rutiere de mare viteză: Grindeanu e de neoprit

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni, la Târgovişte, despre dezvoltarea reţelei de infrastructură de mare viteză cuprinsă în programul de guvernare, şi a spus că „Grindeanu e de neoprit”, iar programul a fost depăşit.

„L-am depăşit! Vedeţi că am depăşit şi borna de 1.000. Am o veste, părerea mea e bună. Vedeţi că Grindeanu e de neoprit! Staţi să vedeţi când terminăm primii 150 de kilometri din Autostrada Moldovei (…) Guvernarea nu-i numai a lui Ciolacu, Grindeanu e de vreo doi ani. Deci eu vă spun, eu, că îl vom îndeplini”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat dacă a respectat programul de guvernare în care a stabilit dezvoltarea reţelei rutietre  de mare viteză cu 30% faţă de momentul decembrie 2022.

Premierul a adăugat că, la acest moment, sunt multe lucrări de infrastructură are se fac în Moldova.

„E o concentrare mare în acest moment în Moldova, fiindcă a fost total incorect ce s-a întâmplat în aceşti 30 de ani. Dar nu există zonă din ţară în care să nu se lucreze în autostradă. Cred că facem legătura şi cu centura, cu A0”, a mai spus primul ministru.

Ciolacu a subliniat şi că fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a avut zero kilometri de autostradă inauguraţi.

„Singurul ministru din istoria transporturilor care n-a tăiat… nici măcar n-a arătat un kilometru de autostradă”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a adăugat că joi, după şedinţa de guvern, cu toţi miniştrii care au proiecte prin PNRR va discuta fiecare proiect prins în PNRR, gradul de execuţie.

Primul ministru Marcel Ciolacu a fost prezent, luni, pe şantierul de la DN7 modernizare şi lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana -Titu. Valoarea contractului este de 242 de milioane de lei, bani asiguraţi prin Fondul de Coeziune din alocarea financiară 2014-2020 a Programului Operaţional de Infrastructură Mare. Premierul a fost prezent şi la inaugurarea noii secţii de cardiologie a Spitalului Judeţean Târgovişte şi a susţinut o conferinţă de presă alături de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan şi primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!