Ciolacu: La pensii am aceeaşi abordare ca premierul, sunt mai multe variante; vom lua decizia corectă

Ciolacu: La pensii am aceeaşi abordare ca premierul, sunt mai multe variante; vom lua decizia corectă

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, meircuri, la Petreşti, judeţul Dâmboviţa, că în privinţa creşterii pensiilor are aceeaşi abordare ca a premierului Nicolae Ciucă, ca sunt mai multe variante de lucru, dar a subliniat că el, ca social democrat, doreşte să fie corect şi cu cei cu pensii mari şi cu cei cu pensii mici.

„La pensii am aceeaşi abordare ca domnul prim ministru. Sunt mai multe variante de lucru. Normal, reprezint un partid social democrat, am abordarea în care doresc să fim corecţi cu toată lumea în această perioadă un pic încărcată, pentru noi toţi, şi pentru cei cu venituri mai mari, dar mai ales pentru cei cu venituri mai mici. Mi se pare un pic incorect să măresc o pensie, cum ar fi de 18.000 de lei cu 2.700 de lei, un procent de 15%, şi o pensie până în 2.000 de lei, nominal, chiar dacă e acelaşi procent, foarte puţin. E posibil să găsim şi alte surse să echilibrăm aceste lucruri. Dar sunt ferm convins că vom lua decizia corectă, astfel încât toată lumea să fie ajutată”, a spus Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la Petreşti, că, potrivit ordonanţei asumate de Guvern, se vor realiza corecţii de disciplină financiară, astfel încât pensiile să nu fie mai mari decât salariul. El a subliniat că Banca Mondială propune Guvernului să păstreze pensiile militare în forma actuală şi că doreşte să reitereze acest mesaj, deoarece „zvonurile” au produs „o serie întreagă de atitudini şi decizii” care nu sunt potrivite cu realitatea.

În context, Marcel Ciolacu a vorbit despre construcţia bugetului, care va avea la bază ordonanţele pe energie şi pe pensiile speciale.

„Ordonanţa pe energie este prioritatea unu. De aici pornim construcţia bugetului. Şi nu numai ordonanţa pe energie, ci şi ordonanţa care priveşte pensiile speciale, pe care ne-am asumat-o ca şi jalon în PNRR până pe 31 decembrie. E normal să ştim ce economii facem de la pensiile speciale, ce efort bugetar este pentru a compensa pe energie şi apoi să construim acest buget pentru prima oară pe programe şi nu pe cifre”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Întrebat de pensiile militarilor, ciolacu a subliniat că „pensiile militarilor nu sunt pensii de serviciu, niciunde în lume, că vorbim de Europa sau de SUA, sunt pensii ocupaţionale”.

„Dacă există anumite excepţii, de cinci, zece pensii, unde trebuie intervenit, e cu totul altceva. Din câte ştiu eu, nu este cazul”, a adăugat Ciolacu. Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi premierul Nicolae Ciucă însoţiţi de autorităţi locale din Dâmboviţa au participat, miercuri, la Petreşti, la o vizită de lucru la o fabrică de asamblare a camioanelor pentru Armată.

error: Conţinut protejat !!