Ciolacu, la Târgovişte, despre declaraţiile lui Viktor Orban: Jignitoare pentru toată lumea, o să avem o discuţie în coaliţie

Ciolacu, la Târgovişte, despre declaraţiile lui Viktor Orban: Jignitoare pentru toată lumea, o să avem o discuţie în coaliţie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a catalogat declaraţiile anti-UE şi anti-NATO făcute în România de premierul Ungariei, Viktor Orban, drept „jignitoare pentru toată lumea” şi a spus că să fie o discuţie în coaliţie pe această temă.

„O să avem o discuţie în cadrul coaliţiei. Declaraţia a fost jignitoare la toată lumea. Nu a fost o jignire adusă în special românilor. Mi-aş fi dorit să nu fie făcută pe teritoriul României, dar indiferent, putea să o facă şi pe Himalaya, efectele sunt aceleaşi, ale tale ca şi om politic”, a spus Ciolacu, întrebat de jurnalişti într-o conferinţă de presă, la Târgovişte.

Liderul PSD s-a referit şi la afirmaţia lui Orban despre implicarea NATO şi UE în conflictul din Ucraina.

„În primul rând, cred că putea să urce şi pe Himalaya să facă astfel de  declaraţii, importantă e gravitatea declaraţiilor. Faptul că un lider al unui stat membru al Uniunii Europene aduce anumite declaraţii împotriva NATO şi UE, cred că e cel mai în măsură să răspundă. Cealaltă declaraţie (acuzele pentru NATO şi UE că susţine războiul din Ucraina – nr.r) este incalificabilă. Pentru un om politic în anul 2022, să faci o astfel de declaraţie, cu atât mai neinspirată să fie pe teritoriul României”, a precizat Ciolacu.

Întrebat dacă a avut o discuţie pe acest subiect cu liderul UDMR Kelemen Hunor, Ciolacu a subliniat că se aştepta ca acesta să aibă o reacţie.

„Nu am avut. Eu mă aşteptam de la domnul Kelemen Hunor să aibă o reacţie, dânsul, personală, imediată după o astfel de  declaraţie”, a spus Ciolacu.

Declaraţiile au fost făcute de preşedintele PSD la Târgovişte, unde a participat la conferinţa de alegeri a organizaţiei de tineret a PSD Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!