Ciolacu: O treime dintre români sunt plătiţi cu salariul minim; e normal să se mărească salariul minim

Ciolacu: O treime dintre români sunt plătiţi cu salariul minim; e normal să se mărească salariul minim

Este normal să se mărească salariul minim în economie, la acest moment sunt mai multe variante luate în calcul, a declarat, miercuri, la Petreşti, judeţul Dâmboviţa, liderul PSD Marcel Ciolacu.

„O treime dintre români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Acest lucru e un pic diferit faţă de ţările economic mai dezvoltate din Europa. Sunt 1,5 – 1,7 milioane de români plătiţi cu salariul minim pe economie. Atât în Italia, cât şi în Germania, în Germania de trei ori, s-a mărit salariul minim pe economie. De ce? Ca să îşi menţină forţa de muncă”, a spus Ciolacu.

Acesta spune că este normal să crească salariul minim pe economie şi explică de ce.

„De exemplu în construcţii, asociaţia patronatelor din construcţii a venit şi mi-a spus că este mult prea mic 3.000 de lei pentru construcţii, că ei ar prefera în jur de 4.000 de lei. Aşa se face, în orice economie, dacă vre, să ţinem plus valoarea în România şi românii în România. Nu există altă abordare economică niciunde în lume. Este normal să se mărească salariul minim în economie. Sunt mai multe variante pe care ni le-au prezentat şi cei de la IMM-uri, şi cei din industrie. Sunt ferm convins că şi cu cei din ministerul de Finanţe vom lua decizia. Dar este evident că va trebui mărit salariul minim pe economie”, a precizat Marcel Ciolacu. Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă însoţiţi de autorităţi locale din Dâmboviţa au participat, miercuri, la Petreşti, la o vizită de lucru la o fabrică de asamblare a camioanelor pentru Armată.

error: Conţinut protejat !!