Citeşte cu poftă! – Cafeaua sărată, nouă tendinţă de consum în rândul hipsterilor

Citeşte cu poftă! – Cafeaua sărată, nouă tendinţă de consum în rândul hipsterilor

Totul a început când revista britanică Nature a prezentat rezultatul unui studiu ştiinţific asupra consumului de cafea, care arăta că un strop de sare atenuează gustul amar al cafelei. Sarea ar permite în acelaşi timp cafelei să îşi etaleze toate aromele subtile.

Dacă omenirea pare a se împărţi în două mari tabere, băutorii de ceai şi băutorii de cafea, în cadrul celor din urmă au existat mereu trei grupuri: adepţii cafelei negre, cei care apreciază laptele adăugat licorii negre şi cei care pun puţin zahăr să atenueze gustul amar. Echilibrul existent a fost însă brusc tulburat de un nou grup: hipsterii care îşi sărează cafeaua, relatează 7sur7.be, citată de Agerpres.

Cum tot ce este nou şi oarecum ciudat prinde adesea, sarea în cafea a devenit deja o tendinţă pentru unii iniţiaţi. Nu este însă un obicei cu totul nou, din moment ce ciocolata cu sare sau caramelul cu unt sărat şi-au câştigat adepţi de o bună perioadă de timp.

Probabil va trece însă destulă vreme până când în cafenele, între zaharniţă şi siropul de agave să fie pusă şi o solniţă.

error: Conţinut protejat !!