Citeşte cu poftă! – Ciolan răsfățat pe varză

Citeşte cu poftă! – Ciolan răsfățat pe varză

Ingrediente:

1 varză de aprox. 2 kg

2 buc. ciolan de porc afumat

o ceapă

1 linguriță boia iute/dulce

1 linguriță cimbru uscat

3 frunze de dafin

o cană borș

o lingură pastă tomate

sare

Preparare:

Varza am tocat-o mărunt, am presărat o linguriță de sare și am frecat-o bine. Am curățat ceapa și am tocat-o mărunt. Am adăugat ceapa peste varză și am amestecat-o bine. Am pregătit o oală de pământ, am umplut-o cu apă și am lăsat-o minim 30 minute. Peste varză am mai adăugat o linguriță de boia iute, o linguriță de cimbru uscat, 3 foi de dafin și o legătură de mărar tocat mărunt.

Am amestecat bine, am pus varza plină de arome în oala de pământ, iar deasupra am așezat cele 2 ciolane înpingându-le bine să intre pe jumătate în varză.

Punem capac și dăm la cuptor pentru o oră și jumătate.

După o oră și ceva, scoatem ciolanele, dacă doriți puteți curăța carnea de pe os – acum se desprinde foarte ușor.

Adăugăm în varză o cană cu borș fierbinte – îl punem la fiert înainte să scoatem oala din cuptor. Mai adăugăm o lingură cu pastă de tomate diluată cu puțină apă și amestecăm bine. Adăugăm carnea de pe ciolanele de porc și mai dăm la cuptor pentru o oră.

Când e gata se scoate, se lasă un pic să-ți tragă sufletul și servim imediat.

Aranjăm varza pe un platou, punem ciolanul deasupra (sau bucățile de carne de pe ciolan).

Ornăm cu fire de cimbru și ardei iute.

Poftă bună!

error: Conţinut protejat !!