Citeşte cu poftă! – Muşchiuleţ de porc cu sos de prune

muschi-porc-cu-prune

Ingrediente

Pentru sos:

2 linguri ulei vegetal

150g ceapă tocată

2 căţei usturoi tocaţi mărunt

50g zahăr brun

70ml oţet

70ml sos de roşii

2 linguri sos de soia

2 linguriţe boabe de muştar

1 linguriţă pudră de ghimbir

½ linguriţă piper negru măcinat

2 cuişoare

800g prune, tăiate în sferturi

1 bucata anason stelat

 

Pentru friptură:

2 linguri ulei vegetal

2 muşchiuleţi de porc (nu mai mult de 450g carne)

1/2 linguriţă sare

1/2 linguriţă piper

 

Mod de preparare

Sotează ceapa şi usturoiul în 2 linguri de ulei la foc mediu timp de 5 minute, amestecând continuu. Adaugă restul ingredientelor, inclusiv prunele. Lasă totul să dea în clocot, redu intensitatea focului şi lasă-le să fiarbă la foc mic. În 30 de minute prunele se vor înmuia, se vor rupe şi sosul se va îngroşa. Scoate şi aruncă anasonul stelat şi cuişoarele.

Încinge cuptorul la 230C.

Încinge o tigaie pe foc mediu, adaugă 2 linguri de ulei, condimentează muşchiuleţul de porc cu sare şi piper şi pune-l în tigaie. Sotează timp de 7 minute până când se rumeneşte pe toate părţile.

Transferă carnea de porc într-o tavă şi acoperă muşchiuleţii cu un sfert din sosul cu prune. Bagă la cuptor timp de 15 minute. Întoarce carnea o dată, adaugă un sfert din sos deasupra şi mai pune la cuptor timp de 10 minute. Scoate friptura şi las-o încă 10 minute fără să o tai. Serveşte-o cu sosul de prune rămas.

error: Conţinut protejat !!