Citeşte cu poftă! – Pui cu ceapă şi sirop de rodie, reţetă libaneză

Citeşte cu poftă! – Pui cu ceapă şi sirop de rodie, reţetă libaneză

Acest preparat, dulce si acrisor, cu un gust inconfundabil si de o simplitate uimitoare este specific mancarii libaneze.

Esential pentru aceasta reteta este siropul de rodie. De fapt, o melasa, un sirop concentrat, de culoare inchisa si destul de dens. Il gasiti imbuteliat in marile magazine, la raionul de produse internationale (alaturi de pasta de naut, tahini etc.), dar si in magazinele arabesti. Il puteti folosi si la Fattoush (salata libaneza cu ridichi, castravete si lipie coapta).

Ingrediente (pentru 2 portii):

– piept de pui, fara piele si oase 550 g

– ceapa 2 buc. (250 g)

– sirop de rodie 100 ml

– ulei de masline 2 linguri

– suc de lamaie

– patrunjel verde 1/2 legatura

– sare, piper

Preparare

Spalati pieptul de pui si curatati-l de eventualele pielite si urme de grasime. Taiati-l bucati mici, dati-l cu un pic de sare si de piper. Incingeti uleiul intr-o tigaie si rumeniti un pic bucatile de pui. Adaugati ceapa, taiata bucati. Mai lasati cateva minute, amestecand din cand in cand, dupa care adaugati siropul de rodie. Dupa inca un minut, puiul ar trebui sa fie patruns.

Puneti suc de lamaie dupa gust (siropul de rodie este si el acrisor, asa ca aveti grija cat puneti) si patrunjelul verde (maruntit).

 

error: Conţinut protejat !!