CJ Dâmbovița: A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 714

CJ Dâmbovița: A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 714

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat pe 26 august 2022, alături de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, contractul pentru finanțarea proiectului „Modernizare DJ 714 sector Bolboci – contur lac Bolboci – Cheile Tătarului, km 24+366-29+900”.

„Evenimentul de astăzi de la Palatul Victoria, la care a participat și ministrul Familiei și Tineretului, Gabriela Firea, conferă Consiliului Județean Dâmbovița statutul de primă administrație judeteană din țară care semnează contracte derulate prin intermediul Programului Național „Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este de 10.980.143,88 lei, din care de 9.832.975,67 lei de la bugetul de stat, sumă ce va asigura derularea în bune condiții a lucrărilor de modernizare a acestui important sector de drum din zona montană a județului Dâmbovița. Lungimea drumului ce va fi modernizat este de 4,481 km. Traseul va beneficia atât de rigole din beton, amenajare a părții carsabile, cât și de podețe și acostamente„, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

Consiliul Județean Dâmbovița mai anunţă că are aprobate pentru finanțare prin programul „Anghel Saligny” alte 3 investiții importante ce vizează infrastructura rutieră din județ, respectiv: proiectul „Drum de legătură pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești”, în valoare de 80.239.362 lei; proiectul „Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni”, în lungime de 6,7 km, a cărui finanțare de la bugetul de stat este de  41.000.000 lei și proiectul „Reabilitare DJ 712A Runcu – Râu Alb”,  în valoare de aproximativ 9.000.000 lei.

„Mă bucur că le-am dat astăzi o veste bună dâmbovițenilor, reprezentanților mediului de afaceri, care au activități economice în zonă sau celor interesați să investească în turismul montan. Prin intermediul Programului Național „Anghel Saligny” vom putea să finalizăm multe dintre proiectele importante, menite să contribuie la dezvoltarea tuturor comunităților din județ. Îi asigur pe dâmbovițeni de implicarea administrației județene acolo unde este nevoie. Vom continua să atragem sursele de finanțare necesare pentru dezvoltarea județului Dâmbovița, atât din fonduri europene, programe guvernamentale sau alte oportunități financiare”, declară preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

La nivelul județului nostru, prin Programul Național „Anghel Saligny”, Consiliul Județean Dâmbovița, alături de alte 82 de unități administrativ-teritoriale, va derula 137 de proiecte în valoare de aproximativ 1,38 miliarde de lei, investiții ce vizează înfiinţarea, extinderea, reabilitarea şi modernizarea de drumuri, poduri, reţele de apă și apă uzată, beneficiarii acestora fiind cei peste 500.000 de dâmboviţeni.

error: Conţinut protejat !!