CJ Dâmboviţa a lansat Programul Județean de Dezvoltare Locală

CJ Dâmboviţa a lansat Programul Județean de Dezvoltare Locală

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a lansat, vineri, în dezbatere publică, Programul Județean de Dezvoltare Locală.

„Programul se va desfășura în perioada 2021 – 2024 și va avea caracter anual sau multianual, coordonat și implementat de CJD, în asociere sau parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale din județ. Obiectivul principal al acestuia îl reprezintă dezvoltarea echilibrată a întregului județ, iar finanțările acordate de CJD vor reprezenta ajutoare reale pentru comunitățile locale, având ca scop final creșterea calității vieții dâmbovițenilor”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Dâmboviţa.

Așa cum le-am promis dâmbovițenilor, împreună cu colegii mei, lansăm astăzi un program unic în județul Dâmbovița și în România – Programul Județean de Dezvoltare Locală. Dezvoltarea unitară a localităților din județul nostru este principalul motiv pentru care am decis înființarea acestui program, prin care CJD va veni în sprijinul comunităților locale, cu finanțări. CJD creează, astăzi, instrumentul prin care alocă resursele financiare implementării proiectelor care vizează investiții noi în infrastructura de drumuri, apă, canal, mediu, sport, educație, sănătate, situații de urgență și alte domenii de dezvoltare din fiecare comunitate. Atunci când vor scrie proiecte, toți primarii vor trebui să ia în calcul toate aspectele care sunt eligibile în acest program județean de dezvoltare locală. De finanțări vor beneficia toate localitățile, fie că vorbim de comune, orașe, sau municipii. Toate pot depune cereri de finanțare. CJD va susține maxim 50% din valoare totală a proiectului, solicitantul urmând să contribuie la rândul său cu cel puțin jumătate din suma necesară implementării acestuia. (…) Până în 2024, cu ajutorul acestui program, ne dorim să reabilităm 500 de km de sisteme de colectare și dirijare a apelor dintr-un total de 865 de km de drumuri județene. (…) Finanțarea programului va fi cuprinsă în bugetele anuale ale CJD și în bugetele anuale ale unităților administrativ-teritoriale, aprobate prin hotărâri de consiliu județean și local. Valoarea eligibilă maximă a cofinanțărilor și obiectivelor de investiții într-un an bugetar va fi stabilită în funcție de hotărârea CJD de aprobare a bugetului anual sau de rectificare a acestuia, în care se includ sumele destinate finanțării acestui program.

(…) Este cel mai ambițios program județean de dezvoltare locală, pe care-l vom îndeplini, în cadrul parteneriatului dintre CJD și unitățile administrativ-teritoriale.

Corneliu Ştefan, preşedinte CJ Dâmboviţa

error: Conţinut protejat !!