CJ Dâmboviţa anunţă începerea lucrărilor la Centrul Multifuncţional pentru Servicii de Urgenţă şi Jandarmerie Montană

CJ Dâmboviţa anunţă începerea lucrărilor la Centrul Multifuncţional pentru Servicii de Urgenţă şi Jandarmerie Montană

Consiliul Judeţean Dâmboviţa anunţă, joi, într-un comunicat de presă, semnarea contractului de lucrări pentru Centrulul Multifuncţional pentru Servicii de Urgenţă şi Jandarmerie Montană din zona Peştera.

Investiţia se ridică la 7,2 milioane de lei, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni (două luni pentru serviciile de proiectare şi 10 luni pentru execuţia lucrărilor de la data emiterii ordinului de începere a acestora).

„Prin semnarea acestui contract, staţiunea de interes naţional Padina – Peştera face un pas important spre dezvoltare. Demersul se încadrează în angajamentul asumat de administraţia judeţeană – de dezvoltare şi modernizare a zonei montane din Judeţul Dâmboviţa. Centrul Multifuncţional pentru Servicii de Urgenţă şi Jandarmerie Montană va deservi un echipaj pentru intervenţii de urgenţă şi jandarmerie montană şi va fi dotat cu un punct de prim ajutor şi o platformă auto pentru maşini de intervenţie şi ambulanţă”, precizează CJ Dâmboviţa.

Jandarmeria Montană este structura specializată cu rolul menţinerii ordinii publice în staţiunile montane şi pe traseele turistice. În zona montană a judeţului Dâmboviţa funcţionează, în prezent, Postul de Jandarmi Ordine Publică Montană Peştera şi Postul de Jandarmi Ordine Publică Montană Zănoaga, care execută misiuni în zona Platoului Bucegi şi a Parcului Natural Bucegi.

„Reamintim faptul că, în luna februarie a acestui an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a semnat contractul pentru nota conceptuală a pârtiei de schi din staţiunea Padina – Peştera şi contractul pentru realizarea studiului referitor la alimentarea cu apă şi reţeaua de staţii de epurare. În continuare se fac eforturi pentru o dezvoltare controlată, cu respectarea prevederilor legale în vigoare şi fără afectarea cadrului natural protejat”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!