CJ Dâmboviţa: Funcţionarii cu atribuţii în achiziţii publice vor face cursuri, cine nu ia notă de trecere va fi dat afară

CJ Dâmboviţa: Funcţionarii cu atribuţii în achiziţii publice vor face cursuri, cine nu ia notă de trecere va fi dat afară

Complexitatea legislaţiei şi nivelul slab de pregătire a funcţionarilor crează probleme în derularea achiziţiilor publice la nivelul Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele instituţiei, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că funcţionarii cu atribuţii în derularea achiziţiilor publice de la consiliul judeţean şi de la instituţiile subordonate vor intra într-un program de pregătire, la finalul căruia vor susţine un examen. Cine nu va lua nota minimă la acest examen îşi va pierde postul.

”Avem probleme majore în derularea achiziţiilor publice şi din cauza complexităţii legislaţiei, dar şi din cauza nivelului slab de pregătire a funcţionarilor publici. Este motivul pentru care 85 de salariaţi din aparatul de specialitate al consiliului judeţean şi instituţiilor publice subordonate, funcţionari publici şi personal contractual, salariaţi cu atribuţii directe sau indirecte în domeniul achiziţiilor publice, persoane cu funcţii de conducere şi de execuţie vor intra într-un program de pregătire pentru expert achiziţii publice. Programul se va desfăşura la sediul consiliului judeţean, deci aducem aici experţii”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Cursurile de pregătire vor avea loc în luna octombrie. Vor fi cursuri intensive cu o durată de trei zile.

”Fiecare serie de curs va avea trei zile, va fi curs intensiv, opt ore în fiecare zi. La finalizarea cursului, salariaţii implicaţi vor susţine examen, iar cei care nu obţin nota minimă şapte vor primi calificativul necorespunzător la evaluarea anuală a performanţelor profesionale şi vor fi eliberaţi din funcţie. Eu m-am săturat să tot fiu comentat pe nu ştiu ce proceduri de achiziţie publică”, a adăugat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!