CJ Dâmboviţa: Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea noului stadion la Târgovişte

CJ Dâmboviţa: Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea noului stadion la Târgovişte

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici de investiții pentru proiectul „Complex Sportiv Stadion Municipal”, în cel mai scurt timp urmând să fie scoase la licitație atât proiectarea, cât și execuția acestuia, anunţă, miercuri, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Un stadion pentru tot judeţul Dâmboviţa! Astăzi, a fost făcut ultimul pas înainte de licitația construirii noului stadion de la Târgoviște”, a postat pe facebook Corneliu Ştefan.

Construcția are o valoare de 70 de milioane de euro, iar CJ Dâmboviţa asigură din această sumă 5 milioane de euro.

„Așa cum le-am explicat tuturor miniștrilor care au avizat acest proiect, stadionul va fi un complex sportiv #județean și #regional, având în vedere posibilitatea organizării unei multitudini de evenimente sportive, altele decât cele fotbalistice. Pe stadion se vor putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, dar se pot organiza și competiții de atletism. Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui atât meciurile din Liga I, cât și meciuri din UEFA Europa League şi UEFA Champions League, dar și meciurile echipei naţionale de fotbal”, mai spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Conform acestuia, noul stadion va avea 12.012 locuri, pistă de atletism, 434 locuri de parcare, spaţii pentru alimentaţie şi comerţ.

„Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european, dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion”, mai spune Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!