CJ Dâmboviţa reia demersurile privind preluarea în administrare a Sălii Sporturilor Târgovişte

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa a reluat demersurile privind preluarea în administrare a Sălii Sporturilor din Târgovişte de la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a reabilita clădirea.

Şi Primăria Târgovişte a anunţat că vrea să prelia Sala Sporturilor, având aceeaşi intenţie, de reabilitare a clădirii.

”Avem o solicitare pentru a fi preluată Sala Sporturilor de consiliul judeţean”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preledintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Autorităţile judeţene au mai anunţat această intenţie de a prelua Sala Sporturilor în administrare şi acum doi ani, însă demersul nu s-a concretizat.

Clădirea Sălii Sporturilor din Târgovişte este degradată şi are nevoie de reaparaţii capitale. Reprezentanţii CJ Dâmboviţa vor să acceseze bani europeni sau să obţină fonduri de la bugetul de stat pentru lucrările de reabilitare.

În prezent, la Sala Sporturilor au loc meciurile de pe teren propriu ale echipelor de baschet feminin şi volei feminin ale CSM Târgovişte, precum şi alte competiţii sportive. Sala are o capacitate de 2.000 de locuri.

Construcţia Sălii Sporturilor din Târgovişte a început în 1975, cutremurul din martie 1977 a impus, din motive de ordin economic, întreruperea lucrărilor pentru aproximativ un an.

”Obiectivul a fost dat în funcţiune în noiembrie 1979, în cinstea Congresului al XII-lea al PCR. Terminarea reală a lucrărilor s-a produs în decembrie 1979(…). În 2011, conform documentaţiei existente la Autoritatea Naţională de Tineret şi Sport, Sala Sporturilor din Târgovişte era clasificată între primele cinci din România la această categorie”, se arată în Enciclopedia oraşului Târgovişte, editată în 2011.

error: Conţinut protejat !!