CJ Dâmboviţa a reluat demersurile de preluare a Casa Armatei din Târgovişte, pentru a reabilita clădirea

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a reluat demersurile pentru a prelua Casa Armatei din Târgovişte, pentru a reabilita clădirea, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

”Am revenit cu solicitări la MapN pentru Casa Armatei, pentru că ne-am propus pentru acea locaţie să facem solicitări la Compania Naţională de Investiţii în vederea reabilitării, dacă vom avea proprietatea asupra acestui obiectiv. Am reluat demersurile către actuala conducere a ministerului, pentru că iniţial am făcut demersuri, ni s-a răspuns evaziv, că mai analizează. Municipiul Târgovişte are nevoie de o sală de spectacole, noi spunem că e păcat de acea clădire pentru a nu beneficia de reabilitare”, a spus Oprea.

Astfel de demersuri au fost făcute şi de către actualul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, când deţinea funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa.

La Casa Armatei din Târgovişte îşi desfăşoară activitatea Cercul Militar, Asociaţia veteranilor de război, Asociaţia cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi Asociaţia ”Cultul Eroilor”. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a subliniat că aceste instituţii îşi pot desfăşura activitatea la Casa Armatei şi după preluarea clădirii de către autorităţile judeţene.

Imobilul, construit în urmă cu 100 de ani, este într-o stare avansată de degradare.

error: Conţinut protejat !!