CJ Dâmboviţa va cere retragerea licenţei Grup Atyc pe încă un traseu

CJ Dâmboviţa va cere retragerea licenţei Grup Atyc pe încă un traseu

Consiliul Judeţean Dâmboviţa va propune retragerea licenţei de transport a Grupului Atyc pe încă un traseu, din cauza neregulilor sesizate de călători.

Firma nu efectuează din curse, iar oamenii sunt lăsaţi să aştepte în staţii ore întregi.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa spune că oamenii i-au scris pe facebook despre nereguli şi i-a convocat la sediul consiliului pentru a discuta.

”Am o pagină de facebook, care e activă, îmi scriu oamenii tot felul de lucruri. Am fost sesizat de mai mulţi salariaţi care lucrează în platforma industrială din Târgovişte, unii la Oţelinox, că nu se asigură maşini la capacitate sau nu se efectuează anumite curse pe traseul Răzvad – Gura Ocniţei – Ocniţa. Urmare unei asemenea sesizări am avut mai devreme o întâlnire cu şase-şapte persoane cărora le-am cerut să îmi facă sesizare scrisă, să îmi spună zilele în care nu s-au efectuat cursele sau nu s-au asigurat autobuzele la capacitatea stabilită”, a declarat Ţuţuianu.

Acesta spune că va propune retragerea licenţei de trasnport a firmei Atyc pe acest traseu.

”În jurul date de 20 ianuarie, când vom avea şedinţă de consiliu judeţean voi propune retragerea licenţei şi pe acest traseu. Nu vreau să se reverse asupra mea tone de nemulţumiri care nu au legătură cu ce fac eu. Şi voi retrage licenţele tuturor operatorilor care nu îşi fac treaba”, a spus Ţuţuianu.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa adoptă o hotărâre de propunere către Autoritatea Rutieră Română (ARR) de retragere a licenţei operatorului de transport. Până acum au mai fost făcute două astfel de propuneri, dar ARR încă nu a retras licenţele.

”Am fost ameninţat cu procese, cu despăgubiri, cu tot felul de lucruri”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că acum câteva zile nişte călători l-au sunat din staţia de autobuz să îi spună că nu este efecuată cursa şi sunt lăsaţi să aştepte în ger.

”Vreau să vă spun că am avut o discuţie cu Grigore (patronul Atyc, n.r.) acum două zile, când, la fel, nişte cetăţeni, m-au sunat… din staţia de autobuz m-au sunat, numărul meu de telefon e public, eu răspund la toată lumea, i-am spus că o să îi retragem licenţele. Astăzi o să îl chem la încă o discuţie şi o să îi spun următorul lucru: că o să cer nu doar pe un traseu sau altul, o să cer la un moment dat ca toate instituţiile statului, de la ANAF până la Poliţie, să verifice ce face firma Grup Atyc, ce face Girueta, ce face Mondotrans, ce face alt operator de transport public ce îşi bate joc de călători”, a afirmat Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!