CJSU Dâmboviţa a declarat risc mediu de pericol privind apariţia unui urs în Pucheni

CJSU Dâmboviţa a declarat risc mediu de pericol privind apariţia unui urs în Pucheni

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a emis, marţi, o hotărâre prin care declară risc mediu de pericol privind apariţia unui urs în localitatea Pucheni.

„Se constată încadrarea situaţiei privind apariţia speciei ursului brun la UAT (unitatea administrativ teritorială, n.r.) Pucheni la un nivel de risc mediu (…). Se aprobă următoarele măsuri la nivelul UAT Pucheni: de monitorizare a situaţiei de către Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi de informare de îndată a instituţiilor cu atribuţii în gestionarea acesteia; de prevenire, prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populaţie; de patrulare de către efectivele de jandarmi şi poliţie în zona unde a fost semnalată prezenţa ursului şi există pericolul unei posibile agresiuni”, se arată în hotărârea CJSU Dâmboviţa.

De asemenea, în hotărâre este prevăzută informarea cetăţenilor cu privire la existenţa unui potenţial pericol determinat de prezenţa ursului, modul acestora de comportare, restricţiile şi obligaţia de respectare a recomandărilor reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în gestionarea evenimentelor.

error: Conţinut protejat !!