Cod Galben de ploi şi ninsori pentru nordul judeţului Dâmboviţa

Cod Galben de ploi şi ninsori pentru nordul judeţului Dâmboviţa

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică de tip Cod Galben, valabilă pentru nordul județului Dâmbovița, pentru intervalul 20 noiembrie (ora 06.00) -21 noiembrie 2014 (ora 12.00) . Fenomenele vizate sunt precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului.

”În intervalul menţionat, în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă.În Moldova va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie când local se vor cumula peste 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

În comunicat se mai spune că au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor evenimente deosebite.

error: Conţinut protejat !!