Cod Portocaliu de inundaţii în bazinul superior al Ialomiţei

Cod Portocaliu de inundaţii în bazinul superior al Ialomiţei

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, marţi, o atenţionare de tip Cod Portocaliu de inundaţii, pentru perioada 05.08.2014, ora 14.30-05.08.2014, ora 22.00, vizat fiind bazinul superior al Ialomiţei.

Fenomene vizate: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de inundaţie.

”Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide cu efect de inundaţii locale pe râurile mici din bazinele superioare ale Ialomiţei şi Prahovei – judeţele Prahova şi Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

În document se mai arată că a fost activată Grupa operativă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița, s-au prealarmat subunitățile de raion din zonele vizate, respectiv Detașamentul de Pompieri Pucioasa, Garda de intervenție Fieni si Garda de intervenție Voinești, care împreună cu forțele Ministerului Afacerilor Interne sunt gata sa intervină dacă situația o impune.

”De asemenea serviciile operative ale Sistemului de Gospodarire a Apelor Dâmbovița monitorizează tranzitele de debite pe râurile Cricov cu afluenții săi și Ialomita cu afluenții săi; cele mai mari cantități s-au înregistrat în perioada 14.00-16.00 la Moroieni 9,5 l/mp iar la Vișinești 3,2 l/mp, cantități care nu prezintă în acest moment pericol pentru bazinul hidrografic al Ialomiței. În urma acestei atenţionări au fost înștiințate și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din zona vizată, pentru a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor”, se mai arată în comunicatul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

 

stiriDB vă prezintă textul integral al comunicatului. [spoiler title=”Comunicat de presă (click pentru textul integral)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Atenționare hidrologică- Cod Portocaliu

 

INSTTUTUL NAȚIONAL DE HIDROLOGIE ȘI GOSPODĂRIRE A APELOR a emis astăzi o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU EFECTE IMEDIATE,  valabilă pentru județul Dâmbovița,  după cum urmează:

COD PORTOCALIU

pentru perioada 05.08.2014, ora 14.30-05.08.2014, ora 22.00

Fenomene vizate:Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea COTELOR DE INUNDAŢIE.

Bazine afectate:

Bazinul superior al Ialomiţei

 

Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide cu efect de inundaţii locale pe râurile mici din bazinele superioare ale Ialomiţei şi Prahovei – judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

În urma acestei atenționări a fost activată Grupa operativă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița, s-au prealarmat subunitățile de raion din zonele vizate, respectiv  Detașamentul de Pompieri Pucioasa, Garda de intervenție Fieni si Garda de intervenție Voinești, care împreună cu forțele Ministerului Afacerilor Interne sunt gata sa intervină dacă situația o impune. De asemenea, serviciile operative ale Sistemului de Gospodarire a Apelor Dâmbovița monitorizează tranzitele de debite pe râurile Cricov cu afluenții săi și Ialomita cu afluenții săi ; cele mai mari cantități s-au înregistrat în perioada 14.00-16.00 la Moroieni 9,5 l/mp iar la Vișinești 3,2 l/mp, cantități care nu prezintă în acest moment pericol pentru bazinul hidrografic al Ialomiței.

În urma acestei atenţionări au fost înștiințate și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din zona vizată, pentru a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor.

Președinte CJSU Dâmbovița

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!