Complexul de Nataţie Târgovişte – cel mai apreciat din ţară la acest moment, susţine primarul Cristian Stan

bazin-natatie-2017

Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte, care are un bazin acoperit de înot, reprezintă baza de nataţie cea mai apreciată din ţară, la acest moment, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

”Complexul Turistic de Nataţie din Târgovişte este una dintre cele mai importante investiţii ale municipiului, iată că este o investiţie care a prins foarte bine. Avem în momentul de faţă antrenamente la bazin, sunt copii de la Câmpina. Ca date, pe 2017, la complex au venit până acum undeva la 700 de oameni. Pe 3 ianuarie a început să fie funcţională şi sala de forţă, deja a devenit neîncăpătoare şi într-unul din spaţiile adiacente ne gândim să mai facem o sală de forţă. Avem undeva la 400 de persoane care au intrat la sala de forţă în această perioadă”, a precizat edilul Târgoviştei.

La acest moment, sunt aproape 300 de copii care iau cursuri de înot la complex.

patrascoiu-stan

”Aş aminti şi e o mândrie pentru noi că predă cursuri de nataţie la complexul din Târgovişte prima medaliată olimpică din istoria nataţiei româneşti, Anca Pătrăşcoiu. Ca perspective pe termen mediu, la jumătatea lunii ianuarie, vom avea un concurs de nataţie, ”Contratimp Chindia”, ce va reuni 400 de copii cu vârste între 8 şi 15 ani. Sperăm pe prezenţa a peste 1.000 de spectatori. Avem solicitări foarte multe de la cluburile de nataţie din ţară pentru a veni la acest bazin, este baza de nataţie cea mai apreciată la acest moment din România”, a mai spus primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Acesta a vorbit şi despre investiţii pe care administraţia le are în vedere în vecinătatea complexului de nataţie.

”Avem proiecte importante pentru această zonă, undeva chiar lângă Complexul de nataţie vrem să construim un hotel pentru oferirea de cazare pentru cei care vin aici, ca loturile naţionale care vin să se pregătească aici, de exemplu la începutul lunii viitoare va fi aici lotul naţional de polo fete pentru un stagiu de pregătire. Tot lângă Complexul de Nataţie vom face şi terenuri de fotbal de antrenament, în colaborare cu Federaţia Română de Fotbal şi cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Vrem ca prin CNI să finanţăm şi o sală de sport mare în această zonă, de lângă Complexul de nataţie, avem spaţiul necesar. Cred că aceste proiecte se vor concretiza, nu imediat, dar Complexul de nataţie va deveni un punct de atracţie important nu numai pentru târgovişteni, ci şi pentru turişti”, a afirmat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

stan-bazin

Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte a fost inaugurat în luna august a anului trecut.

Complexul este construit pe amplasamentul fostei Baze de Agrement Crizantema din Târgovişte, ce fusese amenajată în perioada comunistă şi care ajunsese într-un stadiu avansat de degradare.

Fondurile de 88,34 de milioane de lei cu care a fost construit Complexul Turistic de Nataţie din Târgovişte provin 50% prin Programul Operaţional Regional, bani nerambursabili, iar 50% de la Primăria Târgovişte.

Complexul se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, are un bazin acoperit de înot, de 50 de metri lungime şi 25 de metri lăţime şi doi metri înălţime, cu vestiare, cu duşuri, saună, tribune. Alături de acest bazin sunt două terenuri de minifotbal cu suprafaţă sintetică, iluminate pe timp de noapte, un teren de baschet, trei terenuri de tenis, două locuri de joacă pentru copii, un aqualand şi 225 de locuri de parcare.

Contractul de finanţare al acestui complex a fost semnat în luna martie 2011, de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea. Contractul de execuţie lucrări a fost semnat în august 2012. La momentul semnării contractului de finanţare se făcea precizarea că acesta este primul complex turistic de nataţie din regiunea Sud Muntenia finanaţat prin Regio.

error: Conţinut protejat !!