Conducta de apă de la Aninoasa va fi deviată

Conducta de apă de la Aninoasa va fi deviată

Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa anunţă că s-au luat măsurile pentru devierea conductei de apă din Aninoasa, iar la acest moment apa furnizată în localitate prin sistemul public de alimentare nu este potabilă.

Locuitorii din Aninoasa primesc apă potabilă cu cisterna.

”Urmare a discuțiilor purtate în ședința Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița ce a avut loc în 02.04.2014 s-a hotărât asigurarea în continuare a cetățenilor din comuna Aninoasa cu apă potabilă necesară. Această acțiune, ca și până acum, se va desfășura  cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Dâmbovița”, se arată într-un comunicat al companiei de apă.

În document se mai spune că s-au luat măsurile necesare pentru devierea consuctei de apă din zona Aninoasa.

”De asemenea s-au luat toate măsurile necesare în vederea începerii lucrărilor de investiții proiectate și aprobate pentru devierea conductei de alimentare cu apă potabilă a zonei Aninoasa – Viforâta – Săteni prin construcția acesteia pe podul care traversează calea ferată Târgoviște – Ploiești în zona Dedeman”, se mai arată în comunicatul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa.

În urmă cu circa două săptămâni mai multe persoane au ajuns la spital, după ce au băut apă din sistemul public de alimentare de la Aninoasa. Analizele de laborator au confirmat că apa nu este potabilă, iar de la acel moment locuitorii din Aninoasa au fost sfătuiţi să nu mai bea apă de la sistemul public de alimentare cu apă, li s-a adus apa potabilă cu cisterne.

[spoiler title=”Comunicat de presă al Companiei de Apă (click pentru textul integral)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

COMUNICAT DE PRESĂ

Urmare a discuțiilor purtate în ședința Consiliului de Administrație al Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A ce a avut loc astăzi 02.04.2014 s-a hotărât asigurarea în continuare a cetățenilor din comuna Aninoasa cu apă potabilă necesară. Această acțiune, ca și până acum, se va desfășura  cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Dâmbovița.

De asemenea s-au luat toate măsurile necesare în vederea începerii lucrărilor de investiții proiectate și aprobate pentru devierea conductei de alimentare cu apă potabilă a zonei Aninoasa – Viforâta – Săteni prin construcția acesteia pe podul care traversează calea ferată Târgoviște – Ploiești în zona DEDEMAN.

Totodată s-a hotărât menținerea restricției de consum a apei potabile în zona respectivă. Pe data de 03.04.2014, ora 8:00, va începe procesul de hiperclorinare la Stația de Pompare Viforâta (concentrație clor rezidual liber 1,5 mg/l). În momentul când apa hiperclorinată va ajunge la capetele de rețea se va face anunțul ca populația să deschidă robinetele de apă în punctele de consum. Apa consumată pentru spălare și dezinfecția rețelei nu va fi facturată. Se va continua operațiunea de purjare atât la consumatori cât și la capetele de rețea până când apa hiperclorinată va fi eliminată din rețea și concentrația de clor rezidual liber va intra în limitele legale (0,1 – 0,5 mg/l). Personalul laboratorului de apă potabilă al Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A va preleva în permanență probe la punctele de consum pe toată durata operațiunilor. La incheierea operațiunilor de spălare și dezinfectare a rețelei de apă potabilă se va anunța Direcția de Sănătate Publică pentru prelevarea probelor și reluarea procedurii de reautorizare.

Compania de Apă  Târgoviște Dâmbovița  va anunța imediat ce se va finaliza curățarea rețelei de apa pentru a fi reutilizata in scopul inițial și va suporta toate costurile generate de această situație.

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița își cere scuze pentru situația creată față de cetățenii din comuna Aninoasa.

 BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA S.A

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!