Consiliul Judeţean Dâmboviţa se înfrăţeşte cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa se înfrăţeşte cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova, parteneriatul urmând să fie semnat luna viitoare.

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au aprobat, în şedinţa de miercuri, înfrăţirea cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova.

ialoveni

”Preşedintele Consiliului Raional Ialoveni din Republica Moldova a transmis Preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa o scrisoare de intenţie prin care îşi arăta disponibilitatea ca Raionul Ialoveni din Republica Moldova să se înfrăţească cu Judeţul Dâmboviţa din România şi să colaboreze în vederea creării unor oportunităţi de cooperare în domeniul economic, social, administrativ, cultural şi educaţional (…). Înţelegerea de cooperare şi  înfrăţire între Judeţul Dâmboviţa din România şi Raionul Ialoveni din Republica Moldova a fost avizată favorabil de către Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, se arată în expunerea de motive a hotărârii.

O delegaţie din care vor face parte preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, administratorul public al judeţului – Alexandru Oprea, precum şi trei consilieri judeţeni (Marius Lupoiu – independent, Georgeta Dincă – PSD, Gabriel Grozavu – PNL) va merge la Ialoveni în data de 15 mai.

”Preşedintele Consiliului Raional de la Ialoveni, domnul Iulian Popescu, este absolvent al Universităţii Valahia din Târgovişte şi ne cunoaşte mai bine. E un argument că de asta a venit aici (…). De ce mergem pe data de 15 mai? Ei au vrut să dea un caracter festiv, la o activitate pe care o au acolo: topul personalităţilor raionului respectiv, vor să facă şi o şedinţă de consiliu local. Ne-au invitat să mergem şi am acceptat această invitaţie”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa l-au împuternicit pe preşedintele instituţiei, Adrian Ţuţuianu, să semneze protocolul.

”Se împuterniceşte preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, domnul conf. univ.dr.Adrian Ţuţuianu, să semneze înţelegerea de cooperare şi înfrăţire între judeţul Dâmboviţa din România şi Raionul Ialoveni din Republica Moldova. Se desemnează domnul jr.dr. Oprea Alexandru – administrator public, pentru coordonarea activităţilor de înfrăţire şi implementarea eficientă a Înţelegerii de cooperare”, se arată în hotărârea aprobată miercuri de consilierii judeţeni.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa mai este înfrăţit şi cu Raionul Ştefan Vodă din Republica Moldova.

error: Conţinut protejat !!