Controale în Dâmboviţa privind tăierea ilegală de material lemnos

Controale în Dâmboviţa privind tăierea ilegală de material lemnos

Poliţiştii din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală ce au pe raza de competenţă mari suprafeţe împădurite desfăşoară, marţi, o amplă campanie de prevenire şi combatere a tăierilor ilegale de material lemnos precum şi pentru verificarea legalităţii transportului şi comercializării acestuia.

Într-un comunicat, remis marţi, de Poliţia Dâmboviţa se precizează că în această acţiune, alături de poliţişti, sunt angrenate şi efective din cadrul I.T.R.S.V .

”Un bărbat, de 32 de ani, din Vârfuri, a fost depistat de poliţişti în timp ce transporta cu o autoutilitară 75 de bucăţi de căpriori, de esenţă brad, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, iar întreaga cantitate de material lemnos, a cărui valoare se ridică la 1200 de lei, a fost confiscată. De asemenea, în urma controlului la o societate comercială din Vârfuri, s-a stabilit faptul că pentru cantitaea de 10 mc de material lemnos adminsitratorul societăţii nu a putut prezenta documente care să ateste cu certitudine provenienţa acestuia. Se efectuează cercetări de evaziune fiscală în acest caz”, se arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

În primele 7 luni ale anului 2014, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au desfăşurat 463 de acţiuni pe linia depistării şi sancţionării ilegalităţilor din domeniul silvic, activităţi ce au constat în verificarea circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor existente.

În perioada de referinţă, poliţiştii au constatat 182 de infracţiuni la Legea 46/2008 privind Codul Silvic şi au aplicat 408 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 171/2010.

error: Conţinut protejat !!