Corneliu Ştefan, CJ Dâmboviţa: Procesul cu Sfinxul, câştigat de Dâmboviţa; decizia nu e definitivă

Corneliu Ştefan, CJ Dâmboviţa: Procesul cu Sfinxul, câştigat de Dâmboviţa; decizia nu e definitivă

Sfinxul aparţine judeţului Dâmboviţa, au decis judecătorii în procesul dintre Dâmboviţa şi Prahova, care îşi dispută monunemtul natural, decizia nefiind definitivă, anunţă preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Astăzi este ziua Sfinxului din Bucegi! Înconjurat de mistere și legende, Sfinxul din Bucegi este unul dintre cele mai frumoase monumente naturale din țara noastră. Sunt povești care ne spun că este Axa Lumii sau că dacii, simțind chemarea acestuia, deveneau nemuritori. În fiecare an, pe 28 noiembrie, sute de oameni urcă muntele și se strâng în jurul Sfinxului pentru că, astăzi, razele Soarelui care îl îmbrățișează formează o piramidă magică, unii spunând vindecătoare. Mit, legendă sau povești din Antichitate, Sfinxul a fost martorul tăcut al istoriei acestui petic de țară, a județului Dâmbovița.

Și este datoria noastră să-l protejăm, așa cum și el a făcut-o de-a lungul mileniilor”, spune Corneliu Ştefan.

         Acesta vorbeşte şi despre disputa dintre Dâmboviţa şi Prahova pe Sfinx.

„Mă bucur să le transmit dâmbovițenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Județean Dâmbovița a avut câștig de cauză în procesul cu județul Prahova, vecinii noștri susținând că atât Sfinxul, cât și Babele se află pe teritoriul lor. Deși sentința de joi nu este definitivă, toate instanțele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale județului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul și Babele vor rămâne pe teritoriului județului nostru”, precizează Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!