Corneliu Ştefan: Gheorghe Zamfir a ridicat în picioare sala Clubului Studenților din Târgoviște

Corneliu Ştefan: Gheorghe Zamfir a ridicat în picioare sala Clubului Studenților din Târgoviște

Maestrul Gheorghe Zamfir, cel mai bun naist al lumii, a ridicat în picioare sala Clubului Studenților din Târgoviște, spune Corneliu Ştefan (PSD), preşedinte al CJ Dâmboviţa.

„În această seară, cei prezenți la concertul susținut de maestrul Gheorghe Zamfir au avut parte de momente care, cu greu, pot fi redate în cuvinte. În cei peste 50 de ani de carieră dedicați naiului, Gheorghe Zamfir a urcat pe cele mai mari scene ale lumii. A înregistrat aproape 190 de albume, a vândut aproximativ 650 de milioane de discuri în întreaga lume, iar toate acestea i-au adus peste 120 de discuri de aur și de platină. Avem nevoie de astfel de evenimente, iar eu, alături de colegii din Consiliul Județean Dâmbovița și de Centrul Județean de Cultură, sunt încântat că, în  preajma sărbătorilor de iarnă, am putut oferi oamenilor din sală un astfel de cadou”, spune Corneliu Ştefan.

Naistul Gheorghe Zamfir are în preogram o serie de trei concerte, în perioada 9 – 11 decembrie, în cadrul unui eveniment aniversar prilejuit de sărbătorirea a 80 de ani de la naşterea sa.

Concertele, care vor avea loc în cadrul proiectului „Gheorghe Zamfir – identitate naţională în universalitate”, au loc pe 9 decembrie în localitatea natală a artistului, la Găeşti, la Casa de cultură, de la ora 19,00, pe 10 decembrie la Târgovişte, la Sala Independenţa, de la ora 19,00, şi pe 11 decembrie la Bucureşti, la Sala Radio, tot de la ora 19,00.

Concertele ce îi vor avea în prim plan pe Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi beneficiază de participarea Orchestrei Metropolitane Bucureşti, dirijate de Alexandru Ilie şi Daniel Jinga. În program se află lucrări aparţinând patrimoniului românesc şi universal.

error: Conţinut protejat !!