#covid19 Carmen Holban, deputat PSD: Guvernanţii nu dau semne că știu ce au de făcut

#covid19 Carmen Holban, deputat PSD: Guvernanţii nu dau semne că știu ce au de făcut

Guvernul nu se descurcă şi nu ştie ce are de făcut, la un an şi jumătate de la debutul pandemiei Covid-19, susţine deputatul PSD Carmen Holban.

„La aproape un an și jumătate de la debutul pandemiei, guvernanții nici acum nu dau semne că știu ce au de făcut. În lipsa unor inițiative prin care să-i încurajeze pe români să se vaccineze, PNL și partenerii lor de coaliție se gândesc să-i sancționeze pe cei care refuză acest lucru. Sunt împotriva impunerii vaccinării anti-COVID și, mai ales, împotriva amendării românilor, sub orice formă s-ar aplica aceasta, în condițiile în care Guvernul nu a făcut tot ce era de făcut pentru protejarea oamenilor. Impunerea vaccinării, această abordare poate crește ostilitatea populației față de vaccin”, spune Holban.

Parlamentarul vorbeşte şi despre testarea gratuită.

„Mai grav este și faptul că liberalii, alături de partenerii lor de la USR PLUS și UDMR, nu concep ca statul să asigure testarea gratuită a românilor, mai ales a celor care lucrează în educație sau sănătate.

Coaliția de dreapta trebuie să vină în fața românilor, cât mai rapid, cu o soluție în ceea ce privește organizarea testării în școli a tuturor profesorilor, atât a celor care s-au vaccinat, cât și a celor care nu s-au imunizat împotriva COVID-19. De asemenea, există riscul ca din toamnă școala să se desfășoare tot în mediul on-line. Școala trebuie să se facă în clasă, profesorii trebuie să predea de la catedră, nu din fața unui calculator, iar Guvernul trebuie să asigure acest lucru”, afirmă deputatul PSD de Dâmboviţa, Carmen Holban.

error: Conţinut protejat !!