Cristian Stan, primar Târgovişte: Construirea parcului din apropierea Complexului de Nataţie, pe ultima sută de metri

Cristian Stan, primar Târgovişte: Construirea parcului din apropierea Complexului de Nataţie, pe ultima sută de metri

Construirea parcului din apropierea Complexului de Nataţie din Târgovişte este pe ultima sută de metri, anunţă primarul Târgovişte, Cristian Stan.

„Construirea celui mai mare parc din municipiul Târgoviște, dacă ne raportăm la ultimii 50 de ani, pe ultima sută de metri! Astfel, în cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere„, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, este în curs de finalizare un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, pe aproximativ 90% din suprafața menționată, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unor locuri de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, este realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay”, precizează Cristian Stan.

Acesta mai anunţă că parcul este dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, este supravegheat video, iar tot spațiul verde  beneficiază de sistem automat de irigații. Este construită o tiroliană, dar și un minipoligon rutier destinat celor mici.

        Valoarea totală a investiției este de 10,7 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020.

„Acest parc reprezintă numai o componentă a programului articulat de extindere a spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, program care a presupus și construirea noului parc de lângă Dâmbovița Mall și va continua cu proiectul de regenerare urbană și de punere în valoare a celei mai extinse zone verzi și de relaxare din orașul nostru, Parcul Chindia, dar și cu proiectul de punere în valoare și de amenajare peisagistică a Șanțului și a Valului Cetății”, mai spune primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!