Cum ai grija si de mama ta, dar iti cresti si copilul, in acelasi timp?

Orice femeie este, la un moment dat in viata, atat fiica unei mame care si-a dat tot interesul ca aceasta sa creasca armonios si sa devina un adult sanatos si de succes, cat si mama unui bebelus dragalas, care are nevoie de toata atentia parintilor sai. Cand esti pusa intr-o astfel de situatie, nu este tocmai usor, mai ales ca datoria ta de copil nu se incheie niciodata pentru cea care a fost acolo pentru tine, atat de mult timp. In acest articol, vom vorbi despre modalitatile prin care poti imbina datoria de fiica si pe cea de mama, fara ca la sfarsitul zilei sa simti ca ti-a scapat vreun aspect important.

Bucuria de a fi copil si mama, cu tot cu responsabilitatile zilnice

In ziua de astazi, femeia nu mai este doar cea care sta acasa, pentru a creste copiii, ci a devenit un simbol important in lumea afacerilor. Cu rol de manager intr-o companie, unde este responsabila de bunul mers al lucrurilor, aceasta nu mai are, de multe ori, timp sa se mai ocupe de casa si de familie, asa cum si-ar dori. De aceea, numarul copiilor care cresc cu bone este in crestere, insa stim cu totii ca educatia si sanatatea psihica a unui copil tin cel mai mult de a petrece cat mai mult timp cu parintii sai. Altfel, ar putea avea de suferit, iar viata de adult nu va fi chiar cea mai armonioasa. Atunci cand are de ales intre a-si face datoria de fiica sau datoria de mama, o femeie va fi pusa, cu siguranta, intr-o situatie dificila. Insa, cu putina indemanare, va putea face fata tuturor provocarilor.

Cum ai grija de mama ta?

Odata cu inaintarea in varsta apar si problemele de sanatate. Articulatiile nu mai sunt atat de mobile, resistenta la oboseala scade, iar afectiunile dintilor aduc, cu sine, disconfort, dureri si, in destule cazuri, agravarea situatiei, ajungandu-se la probleme mult mai grave. Vorbeste cu mama ta frecvent si intreab-o daca o doare ceva, mergeti impreuna la controale, in mod regulat, pentru a elimina orice suspiciune legata de aparitia unei boli. De asemenea, mergi cu ea la o clinica unde serviciile de stomatologie sunt de cea mai buna calitate. In cazul in care e vorba de o boala parodontala, lucrurile sunt pe cat se poate de serioase. Poti da click aici si sa vezi care sunt tratamentele recomandate in cazul parodontozei, care sunt tipurile de interventii in cazul acestei afectiuni si ce risti daca nu o convingi pe mama ta sa mearga imediat si sa se trateze corespunzator.

In al doilea rand, de la o varsta, patintii nostri au nevoie de ajutor in gospodarie, intrucat nu mai au forta necesara sa faca lucrurile asa cum le faceau in tinerete. Asa ca nu ar strica sa ii acorzi un mic ajutor, mai ales acum, ca se apropie si Sarbatoarea Pastelui. Fie ca parintii tai locuiesc la apartament, fie ca stau la casa, curatenie de Paste este importanta si presupune a face totul sa straluceasca. O poti ajuta pe mama ta, in timp ce sta cu fetita sau baietelul tau, facand treburile prin casa si pregatind niste cozonaci deliciosi pentru masa de Paste. Va fi incantata si iti va multumi.

Nu in ultimul rand, arata-i cat de mult o iubesti si multumeste-i, in fiecare zi, pentru sansa la viata si la educatie. A fi copilul unor parinti care au avut grija de tine reprezinta cel mai mare privilegiu, desi nu multi realizeaza, cu adevarat, acest lucru.

Copilul tau are nevoie de toata atentia

Cel putin in prima parte a vietii sale, copilul va avea nevoie ca tu sa ii fii alaturi, 24/7. Acest lucru iti va ocupa tot timpul si iti va absorbi toata energia, iar cu mama ta abia daca vei mai apuca sa vorbesti. Insa, o poti invita pe la tine si sa va beti cafeaua de dimineata ori sa luati cina, in familie. De asemenea, plimbarile in parc ii vor face bine si celui mic, dar si mamei, pentru ca veti avea ocazia sa va relaxati impreuna si sa discutati despre orice. Un carucior pentru copii de pe www.babyneeds.ro va fi util pentru astfel de plimbari. Mai mult, carucioarele tip umbrela le vor oferi copiilor protectie impotriva razelor uv si a ploii sau vantului.

Daca este vorba despre un copil mai mare de varsta, peste 2-3 ani, deja se poate spune ca ai un ajutor de nadejde, in gospodarie. Acesta poate invata sa faca lucruri simple, precum sa isi stranga singur jucariile si sa le puna la loc, pentru a nu mai fi mama obligata sa aiba si aceasta grija. Bineinteles, nu vor pricepe din prima si nu isi vor dori decat sa se joace si sa faca dezastru in casa, dar, daca sunt obisnui de mici sa aiba simtul responsabilitatii, le va fi de folos mai tarziu, cand vor merge la scoala si nu va mai fi nimeni care sa stea dupa ei.

Copiii adora sa alerge, sa se joace, asa ca inscrierea lor la activitati de acest tip ar insemna timp mai mult pentru tine, pentru lucrurile pe care le ai de facut. In plus, mai sunt si scolile de limbi straine, unde specialistii recomanda ca cei mici sa fie dati chiar si de la 2-4 ani, varsta la care sunt capabili sa invete cel mai usor o limba straina.

Oricum ar fi, o bunica va fi incantata mereu sa stea cu nepotii sai, asa ca nu va fi o problema sa iti faci timp si pentru tine, dar sa ii si impaci pe amandoi!

error: Conţinut protejat !!