Cursurile nu vor fi suspendate la Târgovişte, elevii  de la şcolile fără căldură vor învăţa în alte şcoli

Cursurile nu vor fi suspendate la Târgovişte, elevii de la şcolile fără căldură vor învăţa în alte şcoli

Elevii de la şcolile din Târgovişte în care nu s-a finalizat montarea centralelor termice vor învăţa după amiaza, în alte şcoli din municipiu, care beneficiază de sistem de încălzire, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, remis vineri.

”În cursul acestei dimineţi (vineri dimineaţa, n.r.), la ora 7.30, a avut loc la sediul Consiliului Judeţean o întâlnire la care au participat preşedintele Adrian Ţuţuianu, reprezentanţi ai Corpului de Control al Ministerului Educaţiei şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, demers în cadrul căruia au fost definitivate acţiunile necesare desfăşurării activităţii în unităţile de învăţământ preuniversitar în perioada 6-20 decembrie”, se arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

Astfel, procesul de învăţământ din unităţile în cadrul cărora nu s-a finalizat montarea centralelor termice se va derula în schimbul de după-amiază, în unităţile care beneficiază de încălzire.

”Sub coordonarea unui inspector şcolar judeţean, directorii unităţilor de învăţământ implicate se vor afla permanent în aceste locaţii pentru a asigura aplicarea măsurilor organizatorice stabilite şi desfăşurarea normală a activităţii didactice. Personalul administrativ de la toate unităţile de învăţământ va fi pus la dispoziţia executanţilor de lucrări pentru montarea şi punerea în funcţiune a centralelor termice, în vederea finalizării într-un termen cât mai scurt a lucrărilor. Acest personal va ajuta la săparea şanţurilor, montarea/demontarea şi curăţarea caloriferelor, asigurarea curăţeniei după finalizarea lucrărilor şi efectuarea probelor de lucru”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

În comunicatul consiliului se subliniază că activitatea de învăţământ nu va fi suspendată, întrucât în perioada 6-20 decembrie trebuie susţinute lucrările scrise semestriale (tezele), activitate aferentă programei şcolare anuale.

”Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa reia apelul adresat primarului Gabriel Boriga de a dispune toate măsurile pentru realizarea în cel mai scurt timp a lucrărilor contractate şi execuţia în regie proprie a lucrărilor care nu au fost încă achiziţionate, astfel încât, în termenul cel mai scurt, cât mai multe unităţi şcolare să beneficieze de încălzire, iar la data de 6 ianuarie 2014 procesul educaţional să se desfăşoare în condiţii optime în toate unităţile de învăţământ din municipiul Târgovişte”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

Elevi de la şcoli care nu au încălzire au protestat, miercuri şi joi, în faţa primăriei Târgovişte şi a Prefecturii Dâmboviţa, nemulţumiţi că învaţă în frig.

Situaţia şcolilor fără căldură din Târgovişte a fost generată de intrarea în insolvenţă, în luna mai, a Termica. Societatea de furnizare şi distribuţie a agentului termic nu a mai furnizat niciun serviciu din luna mai a acestui an. Consiliul Local Târgovişte a luat în luna iunie decizia montării de centrale termice, iar în sepembrie şi octombrie a aprobat indicatorii tehnico economici. Lucrările de montare de centrale termice nu sunt finalizate în toate şcolile. Termenul de execuţie este cel târziu luna ianuarie.

În clasele neîncălzite au fost puse radiatoare electrice sau aeroterme, însă acestea nu fac faţă şi sunt cazuri în care trebuie folosite alternativ în clase din cauză că sistemul electric al şcolii se supraîncarcă şi cedează.

stiridb.ro va prezinta continutul integral al comunicatului.

[spoiler title=”Comunicat de presă CJ Dâmboviţa (click pentru documentul integral)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă 

Deşi Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu are atribuţii legale în gestionarea situaţiei de la nivelul unităţilor de învăţământ din municipiul Târgovişte, preşedintele Adrian Ţuţuianu a înţeles să se implice în stabilirea măsurilor necesare desfăşurării în condiţii normale a procesului educaţional.

În acest sens, în cursul acestei dimineţi, la ora 7.30, a avut loc la sediul Consiliului Judeţean o întâlnire la care au participat preşedintele Adrian Ţuţuianu, reprezentanţi ai Corpului de Control al Ministerului Educaţiei şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, demers în cadrul căruia au fost definitivate acţiunile necesare desfăşurării activităţii în unităţile de învăţământ preuniversitar în perioada 6-20 decembrie:

  1. Procesul de învăţământ din unităţile în cadrul cărora nu s-a finalizat montarea centralelor termice se va derula în schimbul de după-amiază, în unităţile care beneficiază de încălzire.
  2. Sub coordonarea unui inspector şcolar judeţean, directorii unităţilor de învăţământ implicate se vor afla permanent în aceste locaţii pentru a asigura aplicarea măsurilor organizatorice stabilite şi desfăşurarea normală a activităţii didactice.
  3. Personalul administrativ de la toate unităţile de învăţământ va fi pus la dispoziţia executanţilor de lucrări pentru montarea şi punerea în funcţiune a centralelor termice, în vederea finalizării într-un termen cât mai scurt a lucrărilor. Acest personal va ajuta la săparea şanţurilor, montarea/demontarea şi curăţarea caloriferelor, asigurarea curăţeniei după finalizarea lucrărilor şi efectuarea probelor de lucru.
  4. Activitatea de învăţământ nu va fi suspendată, întrucât în perioada 6-20 decembrie trebuie susţinute lucrările scrise semestriale (tezele), activitate aferentă programei şcolare anuale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa reia apelul adresat primarului Gabriel Boriga de a dispune toate măsurile pentru realizarea în cel mai scurt timp a lucrărilor contractate şi execuţia în regie proprie a lucrărilor care nu au fost încă achiziţionate, astfel încât, în termenul cel mai scurt, cât mai multe unităţi şcolare să beneficieze de încălzire, iar la data de 6 ianuarie 2014 procesul educaţional să se desfăşoare în condiţii optime în toate unităţile de învăţământ din municipiul Târgovişte.

Biroul de presă

Preşedinte

Conf. univ. dr. Adrian Ţuţuianu

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!