Cutremur de 5.5 grade, resimţit şi la Târgovişte

Cutremur de 5.5 grade, resimţit şi la Târgovişte

Un seism cu o magnitudine de 5.5 grade pe Richter s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Vrancea la o adâncime de 140 de km, potrivit site-ului Institutului de Fizică a Pământului.

Cutremurul s-aprodus în jurul orei 04.37 și s-a simțit şi la Târgovişte.

Anul 2013 va avea o activitate seismică intensă, însă vor fi cutremure de mică intensitate, care nu vor provoca victime sau pagube materiale, declara în luna ianuarie directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

Pe de altă parte, cercetătorul care a prezis cutremurul din 77 susţine că „România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic”.

George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Ştiinţe Geologice, Universitatea „J.W. Goethe”, din Frankfurt, Germania, susţine că România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 până în 7,1  grade pe scara Richter, scrie viata-libera.ro.

„Iniţial, pe baza celor trei legi descoperite de mine, în urma cercetării a peste 1.100 de cutremure, am prognozat că seismul puternic din Vrancea va avea loc în 2012 sau în 2013. Cercetări recente, alte trei cutremure stabilite de seismologii ruşi, m-au determinat să modific data predicţiei pentru 2013”, a spus profesorul.

error: Conţinut protejat !!