Dâmboviţa: 106 de cazuri de COVID-19 la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani

Dâmboviţa: 106 de cazuri de COVID-19 la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani

Un focar cu 106 cazuri de COVID-19 se înregistrează la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap  Ţuicani, dintre care 14 în rândul personalului, restul fiind beneficiari, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa, remis joi.

„Conform ultimelor rezultate primite astăzi 9.07.2020, pentru 55 de persoane din cadrul  Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap  Ţuicani –Moreni a fost confirmată infectarea cu virusul SARS- CoV-2. Monitorizarea clinică a acestora este efectuată de medicii specilişti ai Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte, care s-au deplasat la CRRPH Moreni pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării în spital. În acest centru se află în desfăşurare un focar de colectivitate cu 106 cazuri, din care 92 de cazuri confirmate la persoanele asistate şi 14 cazuri confirmate  în rândul personalului”, precizează DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, sunt stabilite mai multe măsuri, printre care respectarea circuitelor funcţionale; distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru; intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă; efectuarea dezinfecţiei terminale.

De asemenea, a fost interzis accesul vizitatorilor şi a fost interzisă utilizarea de către salariaţi a unor spaţii comune. DSP Dâmboviţa precizează şi că s-a impus purtarea  echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii.

error: Conţinut protejat !!