Dâmboviţa: 20 de percheziţii într-un dosar de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals

Dâmboviţa: 20 de percheziţii într-un dosar de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa efectuează, marţi dimineaţă, 20 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în localităţile Titu, Poiana, Sălcioara, Corbii Mari, Petreşti, Cobia şi Ciocăneşti.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că directorul unei unităţi de învăţământ din oraşul Titu, în perioada 2012-2021, ar fi falsificat, ar fi ajutat la falsificarea şi ar fi folosit 24 de foi matricole aparţinând unor persoane din judeţele Dâmboviţa, Argeş şi municipiului Bucureşti, atestând în mod nereal că ar fi urmat cursurile unor unităţi de învăţământ. Totodată, în baza acestor documente, ar fi depus cereri pentru aceste persoane în vederea continuării studiilor la o altă unitate de învăţământ”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii vor pune în aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediile unităţii de poliţie, pentru audieri. 

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a celor bănuiţi.

error: Conţinut protejat !!