Dâmboviţa: 39 de câini preluaţi de o asociaţie de la un bărbat care îi ţinea în curte în condiţii improprii

Dâmboviţa: 39 de câini preluaţi de o asociaţie de la un bărbat care îi ţinea în curte în condiţii improprii

Un bărbat care deţinea în curte în oraşul dâmboviţean Titu 39 de câini în condiţii improprii a fost amendat, iar animalele au fost preluate de o asociaţie nonprofit de protecţie a animalelor, informează, vineri, IPJ Dâmboviţa.

Bărbatul care deţinea câinii a fost reclamat la Poliţie în repetate rânduri de o vecină.

„În urma demersurilor efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, 39 de câini au fost încredinţaţi unei asociaţii nonprofit autorizată în domeniul protecţiei animalelor. Având în vedere că la nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost înregistrate mai multe sesizări ale unei femei, din oraşul Titu, cu privire la faptul că vecinul acesteia, un bărbat, de 63 de ani, deţine foarte multe exemplare canine de rasă comună care provoacă disconfort, fără a fi asigurate condiţiile de bună stare a acestora, la nivelul Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost desfăşurate mai multe activităţi pentru preluarea animalelor”, precizează IPJ Dâmboviţa.

În urma demersurilor întreprinse, poliţiştii au identificat o asociaţie nonprofit, cu profil de protecţie a animalelor, dispusă să preia exemplarele canine cu titlu gratuit. În perioada 18 iulie – 18 august, asociaţiei i-au fost încredinţaţi 39 de câini pentru adăpost şi îngrijire.

În prezent, fostul proprietarul mai deţine două exemplare canine care sunt sterilizate, vaccinate şi microcipate.

„Precizăm că anterior bărbatul respectiv a fost sancţionat contravenţional, cu amenzi de peste 10.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 205/2004, Legii nr. 61/1991, O.U.G. nr. 155/2001 şi O.U.G. nr. 55/2002. Poliţiştii atrag atenţia tuturor deţinătorilor de animale cu privire la faptul că au obligaţia de a asigura un adăpost corespunzător, hrană şi apă suficiente, posibilitatea de mişcare suficientă, îngrijire şi atenţie. De asemenea, aceştia au obligaţia de a avea un comportament lipsit de brutalitate faţă de animale, de a asigura condiţiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute, precum şi de a nu le părăsi sau izgoni”, mai informează IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!