Dâmboviţa: 41 de persoane de la Centrul pentru persoane vârstnice de la Răcari, confirmate cu coronavirus

Dâmboviţa: 41 de persoane de la Centrul pentru persoane vârstnice de la Răcari, confirmate cu coronavirus

Beneficiari şi personal angajat de la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Răcari au fost confirmaţi cu coronavirus, în total 41 de persoane, iar ancheta epidemiologică este în desfăşurare, informează, vineri, Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Dâmboviţa.

„Precizăm că, în judeţul Dâmboviţa sunt 73 persoane confirmate cu COVID-19,  în evidenţele DSP Dâmboviţa existând 28 de cazuri amintite în cursul zilei de ieri şi 41 de persoane confirmate la Centru Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice Răcari (32 de beneficiari şi 9 persoane angajate ale unităţii); de asemenea, ancheta epidemilogică  este în desfăşurare”, precizează Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Dâmboviţa.

Numărul cazurilor raportate a crescut astfel într-o zi de la 31 la 73.

Testarea celor de la centrul din Răcari a fost făcută după ce o îngrijitoare a fost confirmată cu COVID-19.

La nivelul judeţului Dâmboviţa se află în izolare la domiciliu 180 persoane asimptomatice şi se află în carantină 468 persoane.

„Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa  au continuat să acţioneze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari şi poliţişti locali, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului, fiind constituite 247 de patrule, dintre care 122 mixte cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa „Mircea cel Bătrân” (…). Au fost efectuate 247 de verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 232.000 lei pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie stabilite prin ordonanţele militare”, mai informează Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Dâmboviţa.

De la debutul pandemiei, la nivelul judeţului, au fost aplicate 4650 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor ordonanţelor militare, în valoare totală de 7,6 milioane de lei.

error: Conţinut protejat !!