Dâmboviţa: A apărut din nou pesta porcină în judeţ

Dâmboviţa: A apărut din nou pesta porcină în judeţ

Pesta porcină a fost confirmată în două gospodării din Dâmboviţa şi la fondul de vânătoare Brăteiu şi s-a stabilit un plan de măsuri preventive, informează, mieruri Prerfectura Dâmboviţa.

Pe 26 mai autorităţile din Dâmboviţa anunţau stingerea tuturor focarelor de pestă porcină din judeţ.

„Centrul  Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit astăzi, 17.06.2020, ora  15.00,  ca urmare a confirmării virusului de pestă porcină africană în două gospodării din judeţ precum şi pe raza unui fond de vânătoare, după cum urmează: 1 gospodărie în oraşul Pucioasa; 1 gospodărie în localitatea Samurcaşi – comuna Crevedia; 1 caz pe raza Fondului de vânătoare 15 Brăteiu (pe teritoriul comunei Pietroşiţa)”, precizează Prefectura Dâmboviţa.

Conform sursei citate, s-a luat măsura uciderii porcinelor din cele două gospodării afectate, urmând a se continua supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităţilor. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricţie (zona de protecţie şi zona de supraveghere) în jurul focarelor.

Pe 26 mai, Prefectura Dâmboviţa anunţa că, la nivel de judeţ, nu mai sunt active focare de pestă porcină africană la porcul domestic. La acel moment se preciza că în judeţ au fost active 70 de focare de pestă porcină, în 31 de localităţi.

error: Conţinut protejat !!