Dâmboviţa: A fost aprobată hotărârea privind obligativitatea purtării măştii în pieţe, târguri şi oboare

Dâmboviţa: A fost aprobată hotărârea privind obligativitatea purtării măştii în pieţe, târguri şi oboare

Purtarea măştii este obligatorie, de joi, în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri şi oboare în Dâmboviţa, măsura fiind una luată pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

„În urma exprimării voturilor a membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, a fost aprobată hotărârea CJSU nr. 21/29.07.2020 prin care se extinde obligativitatea purtării măştii şi în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri sau oboare. Aceasta intră în vigoare începând cu data de 30 iulie a.c, ora 06.00. Totodată, hotărârea prevede, pentru comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în astfel de spaţii, obligativitatea purtării atât a măştii de protecţie cât şi a mănuşilor”, precizează Prefectura Dâmboviţa.

Încă de marţi prefectul de Dâmboviţa, Aurelian Popa, a anunţat că a propus această măsură. În spaţiul public s-a vorbit şi despre posibilitatea închiderii unei pieţe din Târgovişte.

„Măsurile vor fi luate gradual în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, urmând a se analiza în cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa şi alte măsuri, după ce vor fi constatate rezultatele primelor măsuri aplicate”, mai informează Prefectura Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!