Dâmboviţa: Acţiune a Poliţiei pe linia evaziunii fiscale în comercializarea florilor

flori

Poliţiştii dâmboviţeni au aplicat mai multe amenzi, în cuantum total de 11.000 de lei, şi au confiscat flori, într-o acţiune derulată pe 1 martie pe linia evaziunii fiscale în comercializarea florilor, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis miercuri.

”Ieri, 01 martie  a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale din domeniul operaţiunilor comerciale cu flori, aranjamente florale şi plante decorative, ocazie cu care au fost controlaţi 17 agenţi economici. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 11.000 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat flori şi aranjamente florale în valoare de 3.842 de lei.

Totodată, poliţiştii au ridicat documente de evidenţă contabilă de la doi agenţi economici pentru continuarea verificărilor cu privire la realitatea cheltuielilor înregistrate în contabilitate.

error: Conţinut protejat !!