Dâmboviţa: Acţiune a Poliţiei privind traversarea regulamentară a străzii

Dâmboviţa: Acţiune a Poliţiei privind traversarea regulamentară a străzii

Poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au acţionat, în perioada 14-20 septembrie, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietonii angajaţi în traversarea drumurilor publice, precum şi pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor care traversează regulamentar strada.

În cele şapte zile de acţiune, poliţiştii au sancţionat 619 pietoni pentru traversarea neregulamentară a părţii carosabile şi 51 de conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

Faţă de şoferii care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.

Poliţia rutieră atrage atenţia tuturor participanţilor la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor meteo-rutiere şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Poliţiştii le recomandă pietonilor să traverseze prin locuri marcate ori semnalizate, iar în lipsa acestora, pe la colţul străzii, după o asigurare prealabilă.

error: Conţinut protejat !!