Dâmboviţa: Acţiuni ale poliţiştilor pentru prevenirea furturilor de pe câmp în perioada august-octombrie; peste 1.000 de sancţiuni

Dâmboviţa: Acţiuni ale poliţiştilor pentru prevenirea furturilor de pe câmp în perioada august-octombrie; peste 1.000 de sancţiuni

În perioada  august – octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor de pe câmp, a comerțului ilegal cu produse agricole, precum și pentru reducerea evaziunii fiscale din acest domeniu, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis vineri.

Au fost organizate 62 de acțiuni, în cadrul cărora au fost constatate 14 infracțiuni și au fost aplicate 1.015 sancțiuni contravenționale, în valoare de 391.420 de lei.

”Din totalul amenzilor, 52 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 203 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice prevăzute de Legea 61/1991, 662 pentru nerespectarea normelor rutiere și 98 la alte acte normative”, se arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au confiscat 3.580 de kilograme de cereale și 800 de kilograme de legume și fructe.

Pentru prevenirea furturilor de produse agricole, polițiștii dâmboviţeni vă recomandă:

-asiguraţi pază umană sau apelaţi la câini de pază deoarece hoţii profită de faptul că terenurile şi culturile agricole nu sunt supravegheate corespunzător.

-nu angajaţi lucrători zilieri atâta timp cât aceştia nu prezintă încredere sau nu îi cunoaşteţi.

-nu lăsaţi pe câmp produsele agricole recoltate întrucât hoţii profită în timpul nopţii sau în zilele libere de aceast fapt şi pot acţiona nestingheriţi.

-nu achiziţionaţi produse agricole de la vânzători ocazionali, la preţuri mult mai mici decât preţul pieţei, deoarece există posibilitatea ca aceste produse să provină din furturile de sezon.

error: Conţinut protejat !!