Dâmboviţa: Acţiuni în trafic ale poliţiştilor în această săptămână; vezi ce verifică

Dâmboviţa: Acţiuni în trafic ale poliţiştilor în această săptămână; vezi ce verifică

Poliţiştii rutieri din Dâmboviţa acţionează în trafic perioada 07-13 decembrie, în atenţia acestora fiind şoerii care circulă sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi cei care nu utilizează centura de siguranţă, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis marţi.

”Poliţiştii rutieri acţionează pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu nerespectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice sau sub efectul unor substanţe interzise de lege. De asemenea, în vizorul poliţiştilor sunt şi şoferii sau pasagerii care nu utilizează centura de siguranţă sau sistemele de retenţie”, se arată în comunicat.

În prima zi de acţiune, poliţiştii au controlat 307 conducători auto, unul dintre ei fiind depistat sub influenţa alcoolului.

Alţi 41 de şoferi au fost amendaţi pentru neportul centurii de siguranţă, iar 4 ocupanţi din vehicule pentru neutilizarea sistemelor de retenţie.

Totodată, în cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat două infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţia informează că şofatul sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

”Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie”, se precizează în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

 

error: Conţinut protejat !!