Dâmboviţa: Alunecările de teren au făcut pagube de 2,1 milioane de lei în judeţ

Dâmboviţa: Alunecările de teren au făcut pagube de 2,1 milioane de lei în judeţ

Alunecările de teren din luna martie au provocat pagube de 2,1 milioane de lei în judeţul Dâmboviţa, afectate fiind localităţile Glodeni şi Văleni Dâmboviţa, se arată într-un comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), remis luni.

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  Dâmboviţa s-a întrunit luni în şedinţă extraordinară.

”Valorile estimate pentru refacerea şi punerea în siguranţă a elementelor de infrastructură afectate (drumuri judeţene şi săteşti, poduri şi podeţe, terasare, etc.) de către Consiliile locale Glodeni, Văleni Dâmboviţa şi de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, se ridică la valoarea de aprox. 2.150.000 lei. S-a menţionat că lucrările de expertizare tehnică realizate în zonele afectate au confirmat faptul că procesele sunt active şi pot produce modificări ale situaţiei de calamitate constatate”, se precizează în comunicatul CJSU Dâmboviţa.

Conform sursei citate, s-au aprobat propunerile privind alocarea de despăgubiri, constând în materiale de construcţii pentru refacerea locuinţelor afectate şi a anexelor gospodăreşti, în cele 20 de cazuri existente în Comuna Văleni Dâmboviţa.

”Prin Adresa nr. 2241/01.04.2018, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Glodeni a transmis hotărârea adoptată prin care comunică faptul că persoanele afectate de alunecările de teren din satul Buşoi, str. Sârbi, refuză atât primirea în regim de urgenţă a unor containere de locuit temporar cât şi ajutorul de stat constând în materiale de construcţie. S-a analizat şi s-a transmis către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în baza anchetelor sociale întocmite de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa, propunerea de acordare a ajutoarelor sociale de urgenţă, persoanelor sinistrate din comuna Văleni Dâmboviţa (41 persoane adulte şi 11 copii) şi din comuna Glodeni (19 persoane adulte şi 2 copii)”, se mai arată în comunicatul CJSU Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!