Dâmboviţa: Aproape 400 de infracţiuni la regimul silvic, constatate anul trecut

Dâmboviţa: Aproape 400 de infracţiuni la regimul silvic, constatate anul trecut

Aproape 400 de infracţiuni la regimul silvic au fost constatate anul trecut de poliţişti, la nivelul judeţului Dâmboviţa, şi au fost aplicate 800 de amenzi.

”În cursul anului 2015, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional în sectorul silvic a constituit o preocupare majoră a poliţiei dâmboviţene, în acest sens fiind desfăşurate multiple acţiuni cu implicarea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Direcţiei Silvică Dâmboviţa, Gărzii Forestiere Ploieşti şi Gărzii de Mediu Dâmboviţa. Activităţile au avut ca scop combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, apărarea fondului forestier naţional, a integrităţii acestuia şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită şi a evaziunii fiscale, precum şi protecţia mediului înconjurător”, se aratăîntr-un comunicat al IJP Dâmboviţa, remis joi.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii de ordine publică au constat în verificarea circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor existente.

Astfel, au fost efectuate 493 de acţiuni pe linia verificării legalităţii operaţiunilor cu material lemnos şi 12 controale la instalaţiile de debitat lemn.

”În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 387 de infracţiuni, cu 68 mai multe comparativ cu anul trecut şi au aplicat 882 de amenzi la regimul silvic (+147), în valoare de 877.860 de lei. Totodată, au fost confiscaţi 1375.07 m³ de material lemnos. De asemenea, au fost indisponibilizate mai multe bunuri folosite la săvârşirea delictelor silvice (ferăstraie mecanice, topoare)”, se mai aratăîn comunicatul IJP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!