Dâmboviţa: Aproape 400 de sancţiuni într-o săptămână pentru ilegalităţi în domeniul silviculturii

Dâmboviţa: Aproape 400 de sancţiuni într-o săptămână pentru ilegalităţi în domeniul silviculturii

Aproape 400 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii dâmboviţeni într-o săptămână, în cadrul unei acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor din domeniul silviculturii, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

Acţiunea a avut loc în perioada 01 – 07 februarie.

”Activităţile au avut ca scop combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea arborilor, circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, apărarea fondului forestier naţional, a integrităţii acestuia şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită şi a evaziunii fiscale, precum şi protecţia mediului înconjurător. Din numărul total al acţiunilor, două au fost efectuate în fondul forestier, trei în târguri şi oboare şi 75 pe drumurile publice, pentru verificarea legalităţii transportului de material lemnos”, se arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

În urma neregulilor constatate, poliţişii au aplicat 389 de sancţiuni, în valoare de 166.260 de lei şi au constatat 13 infracţiuni, dintre care 10 la Legea 46/2008 privind Codul Silvic.

Ca măsura complementară, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 29.5 metri cubi de material lemnos tăiat ilegal sau a cărui provenienţă nu a putut fi justificată.

error: Conţinut protejat !!