Dâmboviţa: Arest la domiciliu pentru cele trei persoane reţinute în urma percheziţiilor la Primăria Târgovişte

Dâmboviţa: Arest la domiciliu pentru cele trei persoane reţinute în urma percheziţiilor la Primăria Târgovişte

Instanţa a decis, vineri, dispunerea măsurii de arest la domiciliu pentru cele trei persoane reţinute în urma percheziţiilor de la Primăria Târgovişte în cadrul unor cercetări privind achiziţia de produse de curăţenie şi alte bunuri.

„În urma prezentării la Judecătoria Târgovişte, instanţa de judecată a dispus măsura arestului la domiciliu”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Cele trei persoane sunt Dana Popa – directorul economic al Primăriei Târgovişte, Gabriela Olteanu și Iordache Robert.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au efectuat, miercuri, patru percheziţii la Primăria Târgovişte şi pe raza judeţului Dâmboviţa. Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente financiar-contabile, întocmite în perioada 2014-2017 şi două unităţi de calculator.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017, trei persoane de la Direcţia Economică a primăriei şi-ar fi însuşit pe nedrept 191.896  de lei din bugetul unităţii.

Pentru a justifica suma însuşită, cei trei ar fi întocmit şi folosit în fals documente financiar-contabile referitoare la achiziţia unor bunuri consumabile şi a unor produse de curăţenie, cu avansul spre decontare, pe care le-au înregistrat în contabilitatea instituţiei.

error: Conţinut protejat !!