Dâmboviţa: Asistent de la Psihiatrie care cerea bani şi bunuri pentru internarea unui pacient, condamnat cu suspendare

Dâmboviţa: Asistent de la Psihiatrie care cerea bani şi bunuri pentru internarea unui pacient, condamnat cu suspendare

Un asistent medical de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă Târgovişte care cerea bani şi bunuri pentru internarea unui pacient a fost condamnat la 2 ani şi şase luni cu suspendare, se arată într-un comunicat al DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, remis miercuri.

Decizia nu este definitivă.

”Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au dispus condamnarea cu acord de recunoaştere a inculpatului S.H., asistent medical în cadrul Spitalului de Urgenţă Târgovişte – Secţia Exterioară nr. 5 Psihiatrie, Gura Ocniţei la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei închisorii sub supraveghere şi prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile la Primăria oraşului Târgovişte – Direcţia Salubritate Târgovişte sau Arhiepiscopia Târgovişte – Mănăstirea Stelea, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Sentinţa nu este definitivă”, se arată în comunicatul DGA.

Asistenul medical a cerut bani, dar şi sticle de whisky pentru internarea unui pacient.

”La data de 15.07.2016, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, împreună cu procurorul de caz, au organizat acţiunea de prindere în flagrant a inculpatului, în timp ce acesta din urmă primea de la martorul denunţător suma de 450 lei.  Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, în cursul anului 2016, în trei rânduri, inculpatul S.H. a pretins şi primit de la martorul denunţător C.M.A. suma totală de 1200 lei şi o sticlă de whisky, din care 250 de lei şi sticla de whisky pentru sine, iar restul sumei pentru a fi înmânată unui doctor din cadrul aceleiaşi unităţi spitaliceşti, în schimbul promisiunii că îşi va trafica influenţa pe care o are asupra acestui cadru medical în legătură cu internarea tatălui denunţătorului”, se precizeazp în comunicatul DGA.

Inculpatul a fost trimis în judecată, în stare de libertate, prin rechizitoriul din data de 29.05.2017, întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!