Dâmboviţa: Autorităţile judeţene vor să realizeze un centru pentru servicii de urgenţă în zona montană, la Peştera

Dâmboviţa: Autorităţile judeţene vor să realizeze un centru pentru servicii de urgenţă în zona montană, la Peştera

Autorităţile judeţene din Dâmboviţa vor să realizeze un centru pentru servicii de urgenţă şi jandarmerie montană la Peştera, proiectul este în stadiu de realizare a documentaţiei tehnice şi are nevoie de fonduri guvernamentale.

Deputatul PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă a adresat, luni, o întrebare pe acest subiect ministrului Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, de a analiza oportunitatea finanţării investiţiei.

”Având în vedere implementarea, la nivelul Ministerului Turismului, a Programului multianual pentru dezvoltarea investiţiilor în turism, vă rugăm să analizaţi includerea, în Anexa 1, a obiectivului ‘Centru multifuncţional pentru servicii de urgenţă şi jandarmerie montană’ în zona Peştera, comuna Moroeni, judeţul Dâmboviţa. În acest sens, vă fac precizarea că, la nivelul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a fost elaborată documentaţia tehnico-economică aferentă obiectivului menţionat, faza DALI (documentare de avizare a lucrărilor de investiţii, n.r.), cu o valoare estimată a investiţiei de 8.937.391 lei (inclusiv TVA)”, precizează deputatul Oana Vlăducă.

Prin realizarea acestui proiect se doreşte constituirea unui centru pentru intervenţii de urgenţă şi jandarmerie montană, punct de prim ajutor, salvamont şi ambulanţă.

”Centrul multifuncţional este solicitat şi de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I Dâmboviţa, echipa de intervenţie funcţionând, în prezent, în condiţii care nu asigură elementele necesare desfăşurării unei activităţi optime”, mai spune parlamentarul Oana Vlăducă.

error: Conţinut protejat !!